Beleef je ondernemersdroom

door

Onne Kierkels
Beleef je ondernemersdroom

Er moet iets anders met de website! Dat was de vraag waarmee Ronald mij een mail stuurde. Kan je ons helpen? We zoeken iemand die ons op weg kon helpen met de inrichting van de website en het online programma en dat alles ook daadwerkelijk werkt.

Ronald en Linda Koopman zijn gespecialiseerd in duurzame ontwikkeling voor ruiter en paard. Ze runnen KoopmanHorses en hebben een grote missie. Een missie van deze tijd! Ze werken alleen met ruiters die liefde voor het paard en de paardensport hebben. Ze hebben een ondernemersdroom. Flow creëren tussen paard en ruiter: Een ruiterdroom

Om Flow te creëren is tijd nodig. En daar is nou net een gebrek aan. Ronald en Linda wilde hun missie online voortzetten en tegelijk hun pension runnen, events geven, clinics organiseren, een online programma maken, een nieuwe website laten ontwerpen, meer mensen bereiken met hun missie en ga zo maar door. Ze willen groeien. Als mens en als ondernemer.

Beginnen. De beste start

De paardenwereld was helemaal nieuw voor mij en het was voor mij dan ook een hele uitdaging om mij te verplaatsen in Ronald en Linda hun droom. Maar….toen ik een paar keer met hen gesproken had begon het te dagen. Ze hadden natuurlijk een nieuw website nodig maar vooral iemand die het werk verzetten, iemand die structuur aan zou brengen in hun plannen, iemand die hun meenam op avontuur. Iemand die de weg wees en ook echt hielp meters maken. Zo iemand kan ik wel zijn!

Het bestaande logo was prachtig om gebruikt te worden, dus dat lieten we ongemoeid. De nieuwe website werd ontwikkeld terwijl de oude website nog online was. Dat zorgde voor minder druk en meer tijd. De afspraken werden regelmatig verzet, omdat deze twee paarden kanjers gewoon een erg volle agenda hadden. En dat was helemaal prima. Toch maakte we vooruitgang.

Het concept uitwerken

Doordat er wat meer ruimte was tussen de afspraken door was er voldoende tijd om na te denken over het concept. Het concept ‘Beleef jouw ruiterdroom !‘ ontstond en moest nu overal terug komen. In alle communicatie uitgingen moest altijd alles draaien om het beleven van je ruiterdroom. Door duidelijk de visie te communiceren van Ronald en Linda distantieerde we ons van de ‘gewone’ manage. We trokken klanten aan die meer ambities hadden dan enkel op een paard zitten.

Website live, online cursus in ontwikkeling

Na een aantal maanden was de positionering duidelijk, de teksten had ik geschreven, de emailfunnels met mails waren ingericht klaar en de website was online. Op dit moment zijn Ronald en ik heel hard aan de weg aan het timmeren om de online cursus werkelijkheid te laten worden. De online omgeving bevind zich op een aparte website.

Clinics neerzetten

Terwijl Ronald en ik aan de online cursus werken, verzet Linda werk door via social media en via de eventsagenda de clinics aan te bieden. Ze leert hoe ze een event maakt, een product implementeert en de link legt met de emailsoftware. Als een klant zich inschrijft via hun alles-in-een website ontvangt deze direct een bevestigingsmail waarin we natuurlijk direct verwachtingen in gaan afstemmen. Tijdens het event gaat Linda video testimonials verzamelen en na het event krijgt men nog een bedank/ervaringsmail. Na een middagje proberen had Linda het met mijn ondersteuning goed onder de knie. En het resultaat zie je hieronder in de chat.

Beleef je ondernemersdroom

Bekijk de website van KoopmanHorses hier en volg hun ontwikkeling. Wordt Vervolgd.

De technische prestatie de website

Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek 3 manieren waarop je online programma het verschil maakt in je bedrijf

Ben jij die ambitieuze ondernemer? Ga 45 minuten met mij in gesprek over je plannen om je diensten online te gaan aanbieden.

 

Share This