Blauwdruk om je bedrijf te professionaliseren

door

Onne Kierkels
Blauwdruk om je bedrijf te professioniseren

Een nieuw hoofdstuk als ondernemer

Dennis was al jaren bezig om een nieuw hoofdstuk aan zijn leven toe te voegen door ondernemer te worden. De keuze was snel gemaakt en hij stortte zich op de gezondheidsmarkt. Hij heeft een verhaal te vertellen vanuit zijn eigen persoonlijke ervaring en achtergrond maar zoals hijzelf zegt:”Ik rommelde maar een beetje aan” en zijn onderneming kwam niet van de grond.

Toch was hij ook al goed bezig want hij had al een groep om zich heen gecreëerd die binnen de niche vielen: Mensen met darmklachten (met specialisatie de ziekte van Crohn). Hij wist aardig wat mensen te interesseren voor deze groep. De markt die hij betreedt bevat in Nederland 90.000 potentiële klanten, aangezien er zoveel mensen met IBD / Crohn rondlopen.

Dennis ging opzoek naar iemand die hem kon helpen met online e-learning en kwam zo bij OnlineCursusWebsites terecht. Hij had de wens om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hij wist dat zijn 1:1 coaching tijdsintensief was en dat wilde hij niet .

De blauwdruk revealed

Toen Dennis met mij in contact kwam ging alles in stroomversnelling. Hij ervaarde al snel dat hij groter mocht denken. En zo ontstonden al snel de contouren van zijn bedrijf HealthPulse. Ondanks dat hij nog niet kon overzien hoe alles rondom zijn bedrijf technisch en procesmatig ging werken toch vertrouwde hij er volop op. Dit kwam omdat we gebruikte van de blauwdruk die ik heb om ondernemers te helpen hun bedrijf te professionaliseren.

Onne heeft een blauwdruk om je bedrijf te professionaliseren. Stapje voor stapje ga je die invullen en dan ontstaat er een heel mooi concept. Dat is echt gaaf om te zien hoe je eigen bedrijf groeit.

Dennis

Dennis had veel aan de blauwdruk die hij aangereikt kreeg. Hij vertelde dan ook dat hij wel een idee had van de stappen, maar hij wist er maar 2 van de 100 😉 en die andere 98 waren voor hem nog onbekend.

Wat hebben we nog meer gedaan

Ik heb eerste een logo ontworpen, de kleuren en het lettertype. Vervolgens ben ik de website van HealthPulse gaan bouwen en heb ik een hele grote opzet gemaakt voor de teksten. Ik leerde Dennis kijken vanuit de klant en het probleem en zo konden er veel teksten nog specifieker geschreven worden. De producten werden bedacht en de prijzen neergezet.

Terwijl ik aan de website werkte, ging Dennis een pilot uitvoeren. Hij verzamelde zijn klanten, liet hen direct betalen en maakte zo zijn eerste omzet en ontwierp samen met hen en mij zijn eerste e-learning.

Dennis leerde daarna ook emailmarketing, mailtjes inrichten, funnels maken. En na kleine 7 maanden stond zijn huisstijl, online cursus, live aanbod, website, emailmarketing en marketingboodschap!

Bekijk hier zijn website en online aanbod en hieronder wat hij zelf te vertellen heeft over onze samenwerking.

Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek 3 manieren waarop je online programma het verschil maakt in je bedrijf

Ben jij die ambitieuze ondernemer? Ga 45 minuten met mij in gesprek over je plannen om je diensten online te gaan aanbieden.

 

Share This