fbpx

FAQ Done-For-You service onderdelen

Waarvoor kan ik mijn platform gebruiken?

Je kunt er online cursussen in aanbieden, producten en diensten op verkopen, de administratie van live cursusdagen mee beheren en zelfs uitbouwen tot een volledige bedrijfswebsite.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn site krijg?

We streven ernaar om 5 werkdagen na de afronding van de facturatie de website online te hebben. Zodra dat is gebeurd, zijn er een paar extra stappen die we moeten zetten voordat de site kan worden gebruikt.

Kan ik de website alleen voor online cursussen gebruiken?

We hebben het platform zeer flexibel gemaakt. Online leren is ons uitgangspunt, maar het ondersteunt ook algemene marketing, e-commerce (voor cursussen, evenementen en andere producten), live cursusdagen beheer, sociale samenwerking en nog veel meer. Het is ook mogelijk om het platform uit te bouwen tot een volledig functionele bedrijfswebsite.

Kan ik het platform in mijn bestaande website krijgen?

Nee, het is wel mogelijk om in je bestaande website verwijzingen te maken naar het platform. Op deze manier kun je gebruik maken van je bestaande website en de online cursussen aanbieden op het platform. 

Het platform heeft een uniek framework en we bieden de mogelijkheid om deze uit te bouwen naar een volledige bedrijfswebsite, zodat je toch maar één website nodig hebt.

Kan ik mijn eigen domeinnaam gebruiken?

Ja, als deze domeinnaam nog niet gebruikt wordt op je eigen website. 

Kan ik mijn eigen plugins of thema installeren?

Je kunt je eigen plug-ins of thema niet gebruiken in het platform. Deze beperkingen zijn aanwezig om wijzigingen te voorkomen die kunnen leiden tot conflicten of verstoringen van je website. We hebben het platform zo ontworpen dat het de functies biedt die gedreven ondernemers nodig hebben (en deze functies kunnen evolueren).

Hoeveel deelnemers kunnen er in het platform?

In het platform is plaats voor 1 tot 10.000 deelnemers.

Hoe is de site gehost?

De hostingserver van VCO staat bij FlyWheel. Een zeer betrouwbare amerikaanse technische partij met veel medewerkers en know-how, zij zijn de technische backup van VCO. 

Wordt de website gebackuped?

Ja, van het platform en alle inhoud wordt dagelijks een backup gedraaid.

Kan ik mijn bestaande video's hosten op mijn platform?

We adviseren om je video’s te hosten op Vimeo of eventueel YouTube. Zolang u dat doet, is het laten zien van de video’s in uw platform een kwestie van een URL plakken in de editor.

Wat is er inclusief?

Alles met betrekking tot het platform zelf is inbegrepen. Dit omvat de hosting, premium pluginlicenties, dagelijkse backups, onderhoud, CDN, SSL, proactieve beveiligingsmonitoring en meer. Alles wat nodig is om het platform te leveren en te ondersteunen, wordt verstrekt. 

Ondersteuning voor jouw klanten rondom technische problemen met het platform is als BONUS aangeboden via onze technische helpdesk.

Hoe krijg ik ondersteuning voor mijn platform?

Ondersteuning voor jou ontvang je door een een e-mail naar onne@videocursusonline.nl te sturen, er wordt altijd op korte termijn termijn gereageerd. Met veel klanten hebben we ook Whatsapp of Messenger contacten.

Hoe kan ik betalingen ontvangen op mijn platform?

Je kunt gebruik maken van Mollie als makkelijke en efficiënte betalingsoplossing. Dit zit ingebouwd in het plaform. 

Is mijn platform mobiel vriendelijk?

Jazeker, het platform is te gebruiken op desktop, tablet en mobiel.

Wat betaal ik na het 1e jaar voor het platform?

Als je platform helemaal is ingericht kun je aan het einde van het 1e jaar ervoor kiezen om te downgraden naar alleen het platform a € 99 per maand. Dit wordt wel geadviseerd. Heb je dan nog hulp nodig dan kun je aanvullend 4, 8 of 18 uur ondersteuning inkopen. 

Kan ik verhuizen met mijn platform naar een ander?

Ja, dat kan. Je schaft onze dienst aan voor minimaal een jaar. Na dit jaar ben je vrij om naar een andere host te verhuizen.

Daarvoor bieden we back-up bestanden of bieden we je een plug-in om de site naar een andere host te verplaatsen. Merk wel op dat sommige platformspecifieke aanpassingen zullen veranderen nadat alles verplaatst is.

We hebben een bedrijf opgebouwd rond transparantie en betrokkenheid. Het gros van onze premium plug-ins wordt aangeboden in samenwerking met de hostingpartij en zijn ook vrij op eigen naam aan te schaffen.

Bij ons blijven kan natuurlijk ook. Wij bieden je kwaliteit en service.

Waarom samenwerken met VideoCursusOnline?

Simpel, omdat wij echt betrokken zijn en je verder brengen dan je zelf had bedacht!

FAQ Coaching

Waarom deze service?

Veel van onze klanten zijn op zoek naar de techniek maar vinden het super prettig als ze horen dat ze begeleiding krijgen van iemand dit gespecialiseerd is in online cursussen ontwikkelen. 

Coaching geeft een versnelling aan het proces en bespaard de ondernemer veel onderzoek en twijfel tijd. 

Kan ik de coaching los inkopen?

Ja, de coaching is een exclusief dienst en is ook bestemd voor klanten die enkel de coaching willen ontvangen.

Hoe ziet de coaching eruit?

Na aanschaf van het platform hebben we een ontspannen gesprek waarin we elkaar leren kennen. We inventariseren wat er nodig is voor jou. Vervolgens hebben we het gedurende het hele jaar contact via mail, telefoon, Whatsapp, Messenger of Skype. 

Jij doorloopt het coachingprogramma aan de hand van een online cursus. Ik ben beschikbaar voor jou. 

Moet ik gebruik maken van de coaching?

Nee, misschien heb je geen behoefte aan begeleiding of heb je al ervaring met het proces van idee naar uitvoering. Wel hebben we contact om het platform in te richten en elkaar te voorzien van informatie. Belangrijk is in ieder geval dat je ervaart dat je er niet alleen voor staat. 

Wat is er inclusief?

In de coaching ontvang je de complete 7 stappen methode die is ontworpen op basis van onderzoek en jaren ervaring met tientallen klanten. Deze 7 stappen methode ontvang je in de vorm van twee emailcursussen en zijn onze rode draad in het online cursus maken proces en in het coachingprogramma. 

Daarnaast stemmen we ook veelvuldig de grafische ontwerpen en online marketingstrategieen af. 

Als je wilt kun je ook zelf leren hoe je zelf kleine aanpassingen kunt doorvoeren in het cursus platform. 

FAQ Grafisch ontwerp

Waarom deze service?

Het maken van een online cursus vraag veel tijd en veel van onze klanten vinden het prettig als ze niet zelf hun materialen hoeven te maken of het platform hoeven in te richten. 

Kan ik mijn bestaande huisstijl gebruiken?

Een bestaande huisstijl gebruiken bij het inrichten van het platform is goed mogelijk. Heb je nog geen eigen stijl dan gaan we deze samen ontdekken. We richten ons op de kleuren, de lettertypes, de stijl van de afbeeldingen en de toon van de teksten. 

Ik of mijn vormgever ontwerp al mijn contant, is dat geen probleem?

Jij weet het beste welke stijl exact bij je past. Als je al samenwerkt met een grafisch vormgever dan is het handig als deze de kleuren, de gebruikte lettertypes en de stijl van de afbeeldingen deelt zodat we deze kunnen gebruiken in het platform. Dit met als doel dat alle content in dezelfde stijl naar buiten komt. 

Ontwerpen jullie onbeperkt alles voor mij?

Nee, we ontwerpen de inrichting van het platform en een eerste online cursus. Vervolg cursussen zijn tegen meerprijs. 

Wat ontwerpen jullie voor ons?

We richten de pagina’s van het platform in volgens jullie stijl. Denk dan aan de kleur van de knoppen, de gebruikte lettertypes, de afbeeldingen, de layout van de emails en de social media headers.

Jij schrijft de online cursus en neemt de video’s en audio’s op (met onze hulp) en wij zorgen voor het verdere ontwerp van deze multimedia middelen. Audio’s en video’s* worden bewerkt en in je Vimeo-account geplaatst. Alle pdf’s worden in grafisch opgemaakt en zelfs e-mail komen in jouw stijl te staan. 

In alle content komen jouw stijlelementen naar voren zodat alle middelen eenzelfde professionele uitstraling hebben. 

* Video bewerken tegen meerprijs

FAQ Promotie

Waarom deze service?

Het vermarkten en verkopen van je online cursus is een hele uitdaging voor veel van onze klanten. Omdat wij daar veel ervaring mee hebben delen we deze graag met onze klanten. We maken gebruik van bewezen strategieen. 

Wat voor soort marketing middelen adviseer je in te zetten?

De middelen die wij adviseren om in te zetten om je potentiële klanten te bereiken zijn Facebookpagina, Facebook advertenties, emailmarketing en bloggen. Daarnaast begint de eerste lancering al tijdens het opzetten van je pilot groep. We helpen je actief.  

Welke emailmarketing software adviseer je?

De emailmarketingsoftware die VCO adviseert voor het bereiken van je potentiele klanten en klanten is Active Campaign. Hiermee kun je de beste funnels bouwen en je klanten bedienen. 

Ik wil zelf mijn emailmarketing inrichten, kan dat?

Ja, en je kunt ook nog om advies vragen. Wij hebben jaren ervaring met online emailmarketing gericht op online cursussen. 

Wat doen jullie aan de emailmarketing?

We richten een aantal emailfunnels in om je potentiële klanten bekend te maken met je content en om aan een relatie met jou te werken. 

Wat doen jullie aan de Facebook advertentie?

Facebook advertentie moeten goed gestructureerd worden voorbereid. Wij zetten de eerste advertentie op en bieden je een splitteststrategie voor het vervolg. Dit zodat je het eventueel zelf kunt herhalen. We begeleiden je bij het opzetten van teksten en afbeeldingen voor die eerste advertentie. 

Vervolg Facebook advertenties tegen meerprijs. 

Helpen jullie met het lanceren van mijn online cursus?

Door onze jaren ervaring hebben wij een aantal effectieve lanceringen tot onze beschikking. Deze zetten we in om jouw online cursus te vermarkten en te verkopen. We leggen de koppelingen tussen het platform, de emailmarketingsoftware en eventueel Facebook.

Download de online cursus afvinklijst

Voor ervaren ondernemers die een structuur nodig hebben tijdens het maken van hun online cursus

Share This