fbpx

Maak je eigen online cursus in 5 stappen

Het proces dat ik met al mijn klanten doorloop is nu ook online voor jou beschikbaar. Ik begeleid je graag. Start het programma

“ Dit programma biedt ongelofelijk veel waarde “ – Josette Verwijst

Dit is waarom dit programma interessant is voor jou

Steeds meer mensen leren online nieuwe kennis of vaardigheden in hun eigen tijd op hun eigen plek en apparatuur. Dat biedt kansen, ook voor jou. Er zijn zelfs al voorspelling dat de online leren markt in 2025 op 325 billion dollar gaat uitkomen. Daar zit zeker ook wat voor jou bij, mits je beslist om een online cursus aan je aanbod toe te voegen. 

Het maken van een online cursus wordt vaak onderschat. Het is echt een vakgebied, zoals jouw vakgebied. Helaas zijn de meeste beschrijvingen waarin je leert een online cursus te maken onvolledig en zelfs misleidend. Ik realiseer me dat dit een gedurfde uitspraak is en dat vele van mijn collega’s het niet met mij eens zijn. Dat is prima. We hebben gewoon een andere invalshoek.

Mijn invalshoek is een online cursus maken die de doelgroep echt iets aanleert. Mensen leren als ze zich betrokken voelen bij de ‘les’. Zeker volwassenen hebben het nodig om iets te leren dat ze direct kunnen gebruiken in hun dagelijkse leven. Ik pleit dan ook voor een online cursus waarin didactiek een rol speelt en waarin rekening wordt gehouden met de gebruikerservaring van de deelnemers. Dat mis ik bij veel van mijn collega’s. Dit houdt in dat de kwaliteit hoog moet zijn. Dat gebeurd als alle onderdelen van doelgroep, cursus inhoud, gebruikerservaring en marketingstijl elkaar aanvullen of versterken. Hierdoor krijg je een professioneel product waar je als ondernemer trots op kunt zijn en waarmee jij super blije klanten krijgt. 

Omdat ik niet met iedereen tegelijk kan werken heb ik een groot deel van mijn begeleiding vertaalt in dit mentorprogramma. Dit programma is in de basis een emailcursus waarmee ik jou een laagdrempelige manier bied om je te laten begeleiden door mij.

De mails zijn zo opgebouwd dat je de eerste 5 stappen gaat zetten van mijn 7 staps methode. De afvinklijst (die je waarschijnlijk gedownload hebt) kan je hierbij goed gebruiken. De mails bestaan alleen uit tekst en komen elke dag rechtstreeks in je Inbox, dus je hoeft niet in te loggen in een online cursus omgeving. In de mails vind je ook veel ondersteunende linken naar artikelen waarmee ik je ook help. Samen doorlopen we alle stappen van het online cursus proces. En al deze stappen kun je afvinken in je afvinklijst. En als je meer begeleiding nodig hebt dan beantwoord je gewoon een van de mails en stelt mij je vraag. Ik ben niet voor niets je mentor.  

 

De 5 stappen in dit programma

Stap 1 – Bepaal de ondernemersdoelen van je online cursus

Je begint met het bepalen van de doelen die je wilt bereiken met je online cursus. Na afloop je doelen evalueren helpt jou bij het runnen van je online onderneming. Je bepaalt de richting van je online cursus, de naam, de deadlines, de prijs, je doelen.

Stap 2 – Bepaal de (pilot)doelgroep

Bepaal je doelgroep (deze kan net iets anders zijn dan je live doelgroep) en vraag ze voor een pilot. Je interviewt de uitgekozen mensen, leert ervan en bepaald zo de outline van je online cursus.

Stap 3 – Maak de opzet van je online cursus

Het is belangrijk om deelnemers betrokken te houden in elke stap van je online cursus. De online cursus goed voorbereiden is daarom essentieel voor succes. Weet jij al hoe je les gaat geven in je online cursus? Je gaat de pilot al verkopen, gaat aan het werk met je visie en schrijft de inhoud van je online cursus.

Stap 4 – Ontwerp de inhoud van je online cursus

Je hebt tools nodig om de online cursus ook echt te maken. Ook moet je weten of leren hoe die tools werken. Daarna kun je ze gaan gebruiken om de inhoud van je online cursus te maken. Je gaat keuzes maken welk multimediamiddel: video, audio, schrijven, visuele ontwerpen, opnames.

Stap 5 – De techniek en je onlinecursuswebsite

De techniek is niet iets waar veel mensen zich mee bezig willen houden. Je wilt je graag concentreren op werken met de inhoud van je online cursus en met je doelgroep.

Stap 6 – Vermarkt en verkoop je online cursus

Je gaat nu je nieuwe online cursus op de markt brengen. Dit doen we op een gestructureerde manier met marketing strategieën die bij jouw stijl passen. We gaan kiezen uit diverse lancering technieken en implementeren deze. Je gaat nieuwe leads aantrekken en je mailinglijst vergroten en je gaat je online cursus verkopen. Je ontvangt coaching van mij en ik ontzorg je met een onlinecursusplatform, maak de verkooppagina, leg linken met je emailmarketingsoftware en betalingssysteem. Daarnaast zet ik een eerste Facebook advertentie op voor je online cursus.

Stap 7 – Resultaten meten, evaluatie en aanpassen

Je gaat kijken welke resultaten je hebt behaald die je in stap 1 had bepaald. Je kijkt of je klanten met de online cursus de resultaten behalen die men had verwacht. Vervolgens ga je je online cursus, platform en marketing aanpassen aan je bevindingen. Je ontvangt begeleiding van mij en we ronden het programma af.

Zij doorliepen deze service al en vertellen over hun ervaringen

“Onne is een hele goede coach. Iemand die aansluit bij mij en die elke keer vraagt wat ik nodig heb. Die zijn ideeën ook geeft, die kritisch is, die feedback geeft maar altijd op een manier waarop ik het kan horen en denk hé, daar wordt het idee wel beter van. Al mijn investeringen die ik erin gedaan heb die zijn het nu al waard. Ik heb zoveel meer geleerd dan dat ik daarvoor wist.”

Ferdinand Bijzet

Trainer, opleider en relatietherapeut , Relatie-Herstel

Samen komen we verder!

Een klant van mij vertelt dit over mij ” Zijn kennis en ervaring is voor mij van onschatbare waarde waardoor mijn platform The Healthman tot stand is kunnen komen. Ik vind Onne zeer waardevol omdat hij moeite doet om mij te begrijpen en het online gebeuren daaraan aanpast om maximale voordelen uit te halen. Hij weet waarmee hij bezig is.

Eveneens een grote waarde is de service die Onne geeft. Is er een technisch probleem, Onne lost het direct op. Op dit vertrouwen kunnen rekenen is zeer waardevol voor mijn bedrijf. Bovendien weet onne mijn producten af te stemmen op de vraag van de klanten zelf en geeft hij mij inspiratie. “

Ik ben een kartrekker met overzicht, die zich erg makkelijk en goed kan inleven in de ondernemer en zijn/haar klanten. Daarnaast ben ik in staat om iets mooier en functioneler te maken. Deze talenten zet ik met heel veel plezier in voor jou. Mensen komen vaak eerst voor de techniek, maar merken al snel dat dit niet de hoofdreden is waarom ze bij mij komen. 😉 Ik help jou graag verder dan jezelf had bedacht!

Groet, Onne

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat dit werk?

Omdat tientallen klanten dit programma al samen met mij hebben doorlopen en zij een succesvolle online cursus aanbieden aan hun klanten. Een online cursus waarmee zij omzet genereren en hun klanten resultaat bereiken. 

Wanneer start dit programma?

Dit programma start op elke moment dat jij er klaar voor bent. Er is geen reden om dit programma niet te volgen.  

Hoe gaat het met aanmelden / aanschaffen?

Meld je aan door dit programma aan te schaffen. Je ontvangt dan de emails elke dag automatisch in je Inbox, dus je hoeft nergens in te loggen. Vervolgens kun jij aan de slag. En heb je een vraag dan mag je mij (de mentor) natuurlijk mailen en antwoord verwachten.

Share This