Neem je online coaching sessie op met Zoom en lever extra waarde

door

Onne Kierkels
online coaching zoom

Een coach of therapeut die online zijn sessies wil geven kan gebruik maken van Zoom. Zoom is een stukje software waarmee je meetings, trainingen en webinars online kan geven. Deze software is om verschillende redenen interessant voor coaches of therapeuten die 1:1 sessies hebben of groepssessies verzorgen. 

De software is gratis te gebruiken voor meetings en maximaal € 19 per maand als je 500 deelnemers in je webinar hebt. Ook kan je voor een meeting met alleen telefooncontact kiezen of een hele conference room online opzetten. 

Pro tip: Maak opnames van het gesprek tussen jou en je klanten. 

Waarom zou je Zoom gebruiken?

Mensen leren als ze er klaar voor zijn. In een sessie gebeurd er veel, maar er gebeurd nog meer na afloop. Als de leerstof is gezakt en de hersenen beginnen met lange termijn verbindingen te maken. Een klant leert op het moment dat deze er klaar voor is en ontvankelijk voor is. Dat is niet altijd tijdens een sessie. 

Waarom zou je een opname maken met Zoom?

Het is mogelijk om een opname te maken van je sessie. Maar waarom zou je dat graag willen? Een opname maken van een sessie met Zoom is super handig om verschillende redenen.  

  • Als je klant op zijn gemak wil terugkijken
  • Als je klant een klein stukje gemist heeft
  • Als je extra waarde wil bieden aan je klanten
  • Als je zelf terug wil kijken om je professionele vaardigheden te verbeteren
  • Als je een online product aan je klanten wil aanbieden

Een opnemen is een verdubbelaar 

Stel dat je een groepstraining geeft van 3 dagen. Dan kan je 5 stuks content aanbieden. 

1 Voorbereidende video. 3 Zoom opnames. 1 Na bereiding video. Dan heb je een online programma dat je vaker kan gebruiken. Je kan deze als los product verkopen of als bonus weggeven aan mensen die naar je live event komen. Misschien geef je dit product wel weg in ruil voor mailadressen. Je kan nu contact onderhouden met je potentiële klanten via de verkregen mailadressen en je potentiële klanten maken hun eerste stappen met jouw online product. Ze zien je op de video, doen ervaring op, werken aan een vertrouwensband met jou en behalen resultaten. 

Waar worden die opname bewaard? 

Als je met zoom opnames maakt kan je kiezen om deze op je computer te bewaren of in de cloud op een server. Deze opnames worden opgeslagen als mp4. Dat is een videoformaat dat op elk apparaat is af te spelen. 

Wat ga je doen met deze opnames?

Deze video opnames verplaats je naar Vimeo. Daar kan je alle video opnames in je eigen account voor € 5 per maand beschermd bewaren. Stel in Vimeo in dat jouw video’s niet zichtbaar zijn op Vimeo en alleen op je eigen website geplaatst mogen worden. 

De video’s hoef je niet te bewerken, maar je kan ze wel zelf bewerken. Je kan er intro en outro muziek voorzetten, een logo, je naam, de naam van de sessie. 

Waarom de video’s op je eigen website plaatsen?

De video’s die je op hebt genomen biedt je als online product aan aan je klanten. Dit doe je in een beschermde leeromgeving. Heb je nog geen beschermde leeromgeving of membership omgeving dan is het niet nodig om deze te gaan bouwen. Wij hebben zo een omgeving voor jou. 

OnlineCursusWebsites biedt een Alles-in-een platform waarop jij online producten kan aanbieden. Je kan vandaag nog aan de slag met het opnemen van je Zoom sessies en wij integreren ze in de website of we leren jou om ze zelf te integreren. Dit is de LINK voor meer informatie. Alle platformen die wij bouwen zijn OP MAAT. Wat inhoudt dat jouw logo, kleuren, lettertypes, teksten, afbeeldingen, paginas, artikelen en wensen kunnen worden geintegreerd. Dit is de LINK naar onze service. 

Kan ik meer dan enkel het gesprek opnemen?

Ja, in Zoom kan jij ook je scherm delen. Dus als je een powerpoint presentatie wil geven dan kan dat. Je ontwerp van te voren deze Powerpoint en opent hem als Diavoorstelling. Vervolgens ga je deze delen en dan wordt deze ook opgenomen in jouw video. Op deze manier creëer jij een nog completer online product. 

Kan ik mensen online in groepjes verdelen?

Zoom heeft een functie waarmee je mensen over ‘Breakout’rooms kan verdelen. Dit is er handig als je een opdracht uitzet die mensen in groepjes mogen oplossen. Je kan ook de tijd bepalen en af en toe zelf deelnemen aan zo een groepje. Heel interessant voor coaches die groepssessies geven. Als je besluit om de rooms te sluiten heeft iedereen nog 60 seconden voordat ze weer allemaal gaan deelnemen aan de ‘grote’ Zoom uitzending. 

Kan ik ook een training geven met terugkerende momenten?

Als je een sessie of meeting geeft ontvang je in de software van Zoom een link. Deze link is specifiek voor die bepaalde sessie of meeting. Je kan dus vooruit plannen met je groep mensen en hen voorzien van een vast te gebruiken link. Alleen deze mensen zullen verschijnen in jouw Zoom meting. 

Let op: Als jij jouw persoonlijk link uit de gratis versie deelt kunnen alle mensen die deze link hebben ALTIJD deelnemen aan een Zoom van jou. Zelfs als je met heel iemand anders in gesprek bent. Dat kan voor vreemde situaties zorgen (Ik kan er over mee praten).

De opnames en de belangrijk AVG wet

De AVG wet beschermt jou en je klanten tegen onrechtmatig gebruik van persoonlijke gegevens. Daarom is het altijd belangrijk om te vragen of van te voren te zeggen dat je jullie sessie gaat opnemen. Het is ook een instelling in Zoom die voor start van de opname voorlegt aan je klant of deze toestemming geeft om sessie op te nemen. Let hier dus even op en ga er transparant mee om.

Vragen?

Stuur me een berichtje via LinkedIn of mail mij  

Ik kan je helpen met het ontwikkelen van een didactisch online programma en ontzorg je met de techniek door een online leeromgeving te bouwen voor jou. 

Laat mij jou helpen aan meer omzet, meer vrije-tijd en meer mensen verder helpen. 

Creatieve groet, 

De pilot van je online cursus

Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek 3 manieren waarop je online programma het verschil maakt in je bedrijf

Ben jij die ambitieuze ondernemer? Ga 45 minuten met mij in gesprek over je plannen om je diensten online te gaan aanbieden.

 

Share This