fbpx

Coachingstraject online programma maken

  • Speciaal voor coaches, therapeuten en becoming online ondernemers die net dat extra beetje hulp nodig hebben om hun online programma werkelijkheid te laten worden. 

Waarom een online progamma maken een uitdagende discipline is

Een online programma, cursus of training maken is niet moeilijk en niet makkelijk. Het is wel echt een vak, net zoals jouw vakgebied. De meeste beschrijvingen waarin je leert een online programma te maken zijn onvolledig en zelfs misleidend en te kort door de bocht. Een businesscoach die zegt dat je resultaten behaald door een paar video’s op te nemen heeft het mis. Hiermee doe je jouw ervaringen, kennis en kunde te kort en hiermee neem je je klanten niet serieus.

Jouw online programma heeft alleen bestaansrecht als jij een product maakt waar jij herhaaldelijk geld mee gaat verdienen en waarmee je klanten altijd resultaten gaan behalen. Je wilt een product waar jouw klanten graag aan beginnen, met plezier doorlopen en resultaten mee behalen. Een online programma waar je klanten op zitten te wachten. Je wilt een programma waar je trots op bent.

Bij het maken en verkopen van je online programma is het belangrijk dat je een plan hebt en dat je hier focus, grip en overzicht mee ervaart. Als je weet welke valkuilen je moet ontwijken en wat je juist wel moet doen ben je al een heel eind.

Daarnaast ga je veel voordeel ervaren als je een ervaren belangrijke andere hebt waaraan jij je kunt committeren. Iemand die je kan bevragen en die je helpt als het even niet lukt. Iemand die met zijn ervaring toegevoegde waarde heeft voor jou.

Het plan

Mijn methodiek ‘In 7 Stappen je online programma maken en verkopen’ is een plan waar je structuur, grip en overzicht in gaat ervaren. Het plan is de rode draad van de coaching en wordt ingezet in de 1:1 coaching en is ook als online programma voor jou beschikbaar gemaakt. 

De coaching

Je ontvangt van mij 8 coaching sessies via ZOOM. Daarnaast heb je onbeperkte e-mailondersteuning voor het stellen van vragen en ontvangen van antwoorden. Een klant van mij vertelt dit over de coaching met mij. 

Zijn kennis en ervaring is voor mij van onschatbare waarde waardoor mijn platform The Healthman tot stand is kunnen komen. Ik vind Onne zeer waardevol omdat hij moeite doet om mij te begrijpen en het online gebeuren daaraan aanpast om maximale voordelen uit te halen. Hij weet waarmee hij bezig is. Bovendien weet onne mijn producten af te stemmen op de vraag van de klanten zelf en geeft hij mij inspiratie. – Daniel

Voorbeeld van de inhoud

Graag geef ik je al wat content die ik gebruik in de coaching: “Volwassenen hebben het nodig om iets te leren dat ze direct kunnen gebruiken in hun dagelijkse leven. Daarom is het nodig dat je praktische opdrachten verwerkt in je programma. De inhoud van het online programma heeft dan ook een didactische benadering nodig. Dit omdat je klant zich betrokken wil voelen. Hij of zij wil als het ware bij de ‘les’ blijven.

Vervolgens ga je deze lessen aanbieden in een professionele online leeromgeving dit draagt bij aan een positieve gebruikerservaring. Jouw online product wordt een professioneel product waar je als ondernemer trots op kunt zijn en waarmee jij super blije klanten krijgt. Dit geeft weer inspiratie en motivatie om je online programma aan de man te brengen. De meeste resultaten ga je behalen als de doelgroep, de programma inhoud, de gebruikerservaring en je marketingstijl elkaar aanvullen en versterken.”

Coachingsklanten aan het woord

Bekijk de sessies uit het coachingstraject

1e sessie

Doelen

Je bepaalt je ondernemersdoelen en wat voor soort online product je nodig hebt. Je bepaalt hoe je geld gaat verdienen met je programma. Je bepaalt de naam, de deadlines en de prijs.

2e sessie

De pilot

Je wilt 100% zeker weten dat het onderwerp en de inhoud van je online cursus interessant is voor jouw doelgroep. We starten met een pilot online programma waar jouw doelgroep voor betaald en aan meehelpt.

3e sessie

De opzet van je programma

Je bepaalt wat je in je online programma gaat overbrengen. Je start met het schrijven van de inhoud van je online cursus. Je gaat bepalen welke multimediamiddelen je gaat gebruiken om de inhoud over te brengen.

4e sessie

Maak de inhoud

Je hebt tools nodig om het online programma te maken. Je moet weten of leren hoe die tools werken. Je gaat de tools gebruiken om de inhoud van je online cursus te maken. Je gaat het online programma maken.

5e sessie

Techniek

Je implementeert de techniek die je nodig hebt. Meest waarschijnlijk is een gratis weggever, emailmarketing, de verkooppagina, een betalingssysteem en een onlinecursuswebsite.

6e sessie

Promoten

Je bepaald de marketing strategieën die bij jouw stijl passen. Je voert je lanceringstechniek uit en zet daarbij emailmarketing en Facebookadvertenties in.

7e sessie

Verkoop

Je verkoopt je online programma van mond-tot-mond, via online marketing maar in ieder geval aan de mensen die het nodig hebben.

8e sessie

Verkoop

Heb jij je ondernemersdoelen behaald. Hebben je pilotklanten hun doelen bereikt? Ga op basis van de informatie je online programma, website en marketing aanpassen en verbeteren.

“Onne is een hele goede coach. Iemand die aansluit bij mij en die elke keer vraagt wat ik nodig heb. Die zijn ideeën ook geeft, die kritisch is, die feedback geeft maar altijd op een manier waarop ik het kan horen en denk hé, daar wordt het idee wel beter van. Al mijn investeringen die ik erin gedaan heb die zijn het nu al waard. Ik heb zoveel meer geleerd dan dat ik daarvoor wist.”

Ferdinand Bijzet

Trainer, opleider en relatietherapeut , Relatie-Herstel

Coaching
  • 8 Persoonlijke coaching sessies 1:1
  • Onbeperkte e-mailondersteuning voor het stellen van vragen en ontvangen van antwoorden
Online programma
  • Je ontvangt het programma ‘Maak zelf je online cursus in 7 stappen’. We gebruiken de methode uit dit programma om het proces van het maken, ontwerpen, vermarkten en verkopen van je online cursus te doorlopen. 
BONUS
  • Bestaande klantenvoordeel om een website te laten maken
  • De meest gedetailleerde online cursus afvinklijst
Share This