fbpx
OnlineCursusBrief 011 Wat heb je nodig om de online cursus te ontwerpen?

OnlineCursusBrief 011 Wat heb je nodig om de online cursus te ontwerpen?

Beste %FIRSTNAME, 

Je hebt je online cursus uitgeschreven. Dat was een hele klus. Maar je bent nu al enorm ver gekomen. Veel mensen haken af als het teveel gedoe wordt, maar jij dus niet. Daar mag je trots op zijn! Jij hebt een winnaars instelling. Op naar de volgende stap. 

Tijdens het maken van een online cursus heb je veel tools nodig. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar met de duurste apparatuur en software in huis heb je nog geen garanties voor kwaliteit. 

Gelukkig kun je goed aan de slag met een aantal dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het allerbelangrijkste is dat je weet hoe de apparatuur en software werkt. Ik zal je de vier belangrijkste tools geven. 

Een computer

Dit is je meest gebruikte tool. De computer moet van een goede kwaliteit zijn om zwaardere programma’s te kunnen draaien die je nodig hebt tijdens het editen van de filmpjes of tijdens het opnemen van je scherm. Je scherm moet minimaal HD (High Definition) kwaliteit zijn, dat zijn 1920 x 1080 pixels. Er is geen goede of slechte desktop, laptop of Tablet maar hij moet dus wel snel en krachtig genoeg zijn. 

Een camera

Je camera op je Smartphone of Iphone is geschikt om opnames te maken (tenzij je een model hebt dat sterk verouderd is). Die hebben de beste camera’s aan boord om minimaal HD opnames te maken. 

Een microfoon

Het is heel belangrijk dat je cursus goed geluid heeft. Er is niemand die naar een video gaat kijken met slecht geluid. Dit leidt af van de inhoud en op den duur irriteert het zelfs. Dus als je een testopname maakt, luister die dan af op je laptop en beoordeel de kwaliteit van het geluid. 

Software

We hebben nu de drie belangrijkste tools belicht, maar zonder software kom je nog niet ver. Het goede nieuws is dat deze programma’s vaak standaard op je computer staan. Je moet dan denken aan Windows Moviemaker, PowerPoint, Microsoft Word of Quicktime op de Mac. 

Wil je het professioneler aanpakken ga dan voor programma’s zoals: Adobe Premier Pro, Imovie, Photoshop of de vergelijkbare gratis variant GIMP. Deze kun je als proefversie uittesten of direct online kopen. Je kunt daar je afbeeldingen mee maken of je promomateriaal. Als je schermopnames wilt maken dan kun je gebruik maken van Camstudio (studio) of ScreenFlow. Bij Camtasia Studio en ScreenFlow vind je online instructies via hun websites. 

Ik heb je nu de belangrijkste vier tools gegeven die je nodig gaat hebben tijdens het maken van jouw eigen online cursus. 

Actie van deze week: Verzamel alle apparatuur en software die je nodig hebt. Misschien heb je alle apparatuur en software al in huis, of overweeg je het aan te schaffen. 

Erg belangrijk is dat je besluit wat je eventueel zelf kan maken en waar je hulp bij gaat inschakelen. Ik kan je bij alle onderdelen helpen bij het maken je online cursus. Heb je mijn hulp nodig stuur me dan een mail op onne@videocursusonline.nl

Creatieve groet, 

Onne
Onlinecursuswebsites.nl

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This