fbpx
OnlineCursusBrief 013 Je online cursusomgeving

OnlineCursusBrief 013 Je online cursusomgeving

Beste %FIRSTNAME, 

Om de online cursus bij je klanten of pilot deelnemers aan te leveren ga je technologie inzetten. Je hebt een LMS (Learning Management System) plugin nodig op een WordPress website. Ook heb je een shop nodig met een online betalingssysteem waarin je klanten kunnen afrekenen. 

Je kunt zelf je eigen onlinecursuswebsite maken, als je daar tijd voor hebt en handig bent met de techniek. Of je leest aan het einde van deze OnlineCursusBrief wat ik voor je kan betekenen. 

Om jou te helpen kiezen waar een LMS aan moet voldoen zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen: 

  • Wil ik de online cursus in video aanbieden, live lessen aanbieden, direct feedback geven op het huiswerk van mijn klant? En heeft de LMS plugin de functies die ik daarvoor nodig heb?
  • Integreert mijn keuze met de andere plugins die ik gebruikt op mijn WordPress website of van plan ben te gaan gebruiken?
  • Hoeveel kost de LMS plugin? Is dit eenmalig of per jaar/maand?
  • Is het gemakkelijk om de structuur en lessen van mijn online cursus aan te passen?
  • Helpt de LMS plugin met taken buiten het managen van mijn online cursus, zoals marketing, verkoop of statistieken? Of zal ik andere tools voor deze taken moeten opzetten en integreren?
  • Biedt de aanbieder van de LMS een helpdesk, voor als ik vastloop?
  • Kan ik zien wat elke klant heeft doorlopen?

Voor mij moet een LMS altijd een ondersteunende, veilige en gebruiksvriendelijke omgeving bieden voor mijn klanten. En een soepele vrij-van-afleidingen leerervaring bieden aan mijn klanten. Dat zijn mijn belangrijkste criteria. 

Het gaat erom dat jij en je klanten blij zijn met jouw keuze!

Wat kan ik je bieden?

In de praktijk merk ik dat veel professionals die een online cursus maken het lastig vinden om hun cursus online te plaatsen. Of moeite hebben bij het beantwoorden van bovenstaande vragen. Het maken van de cursusinhoud is geen probleem, dat is immers hun vakgebied. Maar de techniek die er bij deze stap komt kijken is andere koek. Dat besteden ze liever uit.  

Daarom heeft OCW speciaal voor deze ondernemers een alles-in-één platform ontwikkeld. In je eigen platform kun je je online cursus beschermd aanbieden en (eventueel samen met andere producten) verkopen in je online shop. Daarnaast kun je via je eigen platform ook nog de tickets verkopen en beheren voor je LIVE activiteiten, zoals workshops en trainingen. 

Het platform is te stylen in je eigen huisstijl en werkt op basis van WordPress. Daarnaast is het platform uit te breiden tot volledige bedrijfswebsite en te koppelen met alle programma’s die je maar nodig hebt voor je online onderneming. En het mooie is nog dat je niet in een keer een totale wenste hoeft aan te schaffen maar dit maandelijks kunt opdelen een ook nog een samenwerking met mij hebt.

Is dit ook iets voor jou? Ik ga heel graag samen aan de slag om jouw online cursus aan te bieden via je eigen platform. Je kunt me bereiken via onne@videocursusonline.nl dan bespreken we de mogelijkheden. 

Creatieve groet, 

Onne

Onlinecursuswebsites.nl

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This