Creativiteit als talent is niet voor iedereen weggelegd.

door

Onne Kierkels

Creativiteit als talent is niet voor iedereen weggelegd. Er is goed nieuws: je kunt het ook een beetje leren met deze blog wil ik je laten zien hoe je dat doet.

Belangrijkste is dat je stappen neemt en in beweging bent.  Dat je speelt met de energie en aandacht geeft aan dat wat er al is. Het wiel hoeft niet uitgevonden te worden.

Tip: Hoe ga je te werk, als je wilt leren om creatiever te zijn?

Ontwikkel beelddenken, stel jezelf voor hoe iets er letterlijk uit komt te zien. Zet het desnoods letterlijk om in een foto. Maar bovenal om creativiteit een beetje een richting te geven: Stel jezelf eerst een doel.

Associeer zo veel mogelijk, maak gebruik van datgene dat er al is en verander het. Wat in een andere branche werkt, kun je veranderen en in jouw branche inzetten.

Zoek het avontuur op, stap direct uit je comfortzone, wees nieuwsgierig, vermijd routine, luister naar anderen, chillen mag, noteer je ideeën, eet een appel, heb veel kennis en ga zo maar door.

En Onne, hoe doe jij dat nou? Veel van deze onderwerpen heb ik al geïntegreerd in mijn leven. Ik houd namelijk ontzettend van appels 😉 Creativiteit is voor mij dan ook een manier van leven. Overal mogelijkheden zien, een constante behoefte naar uitdaging, filosoferen, gesprekken voeren over dingen waar ik niets van af weet, eerlijk zijn over mijn gevoel, me kwetsbaar op stellen, veel vragen stellen maar vooral structuren en orde maken kkkkkkkkkkkkkkkkrrrrrrrrrrrrrrr hooo Onne, even een stapje terug. Zeg je nou structuur en orde? Dat past toch niet bij creativiteit? Bedoel je niet chaos en diversiteit? Nee hoor, ik bedoel echt structuur en orde. Ik leg het je uit.

Zonder structuur en orde is er voor mij geen ruimte. En ruimte heb ik nodig om in het creatieve proces te komen. Mijn creativiteit komt op gang als ik in een donkere kamer, horizontaal zonder prikkels zit (of lig). Ik stel mezelf de vragen wat is er goed gegaan vandaag? Wat heb ik bereikt, dus niet: wat heb ik gedaan? Wat ga ik morgen aanpakken? En dan is er ruimte. De ruimte die zo nodig is om nieuwe ideeën op te doen en nieuwe oplossingen te zoeken. Het volgende wat ik doe is mijn ingeving even kort opschrijven als aantekening en dan er een nachtje over slapen. De volgende ochtend is de oplossing daar en zit ik vol energie om weer aan de slag te gaan.

Kost het jouw iets meer moeite om creatief te zijn, maar ben je erg energiek en ondernemend? Dan kunnen wij elkaar zeker van dienst zijn. Als je een passie hebt, weet je waar je naar toe wilt en weet je waar je wilt komen. Hoe je daar komt, dat is vaak nog de vraag. En ik denk dat ik jouw daarmee heel goed van dienst kan zijn. Grafische vormgeven is daar een middel voor, maar ik heb veel meer te bieden. De vraag is nu alleen nog: Ben jij een creadief? Wil je er een worden? Of heb je er een nodig?

Creatieve Groet,

Onne

Je las een blog van Adviespraktijk OCW
Reageren mag altijd door een email te sturen en delen mag ook.

Wat ook mag, is doorklikken naar de diensten op de website:

De diensten:

  • Ontzorgservice Hét jaartraject waarin ik je concreet adviseer en ontzorg bij het opzetten van je onderneming.
  • Alles-in-één website voor je online cursussen, e-commerce en evenementenbeheer
  • Advies & Coaching Op maat programma aan de slag met jouw positionering, marketingboodschappen, aanbod, teksten en nog veel meer tips, tricks, templates….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek 3 manieren waarop je online programma het verschil maakt in je bedrijf

Ben jij die ambitieuze ondernemer? Ga 45 minuten met mij in gesprek over je plannen om je diensten online te gaan aanbieden.