Plug en Play methode: Meer klanten krijgen en je online programma vaker verkopen

door

Onne Kierkels
Plug en Play methode om je content aantrekkelijk te maken voor je klant

Hey daar, online ondernemers! Vandaag heb ik iets super cools voor je: een plug en play methode om meer klanten te trekken en je online programma vaker te verkopen. Dit gaat niet over je content maken, maar hoe je die content verpakt zodat het onweerstaanbaar wordt voor je klanten. Klinkt goed, toch?

Laten we meteen duiken in een voorbeeldje om het duidelijk te maken:

  • “Geavanceerde strategieën om een betere creditcardrente te krijgen” VERSUS “Woord-voor-woord onderhandelscript voor lagere creditcardrente”.

Zie je het verschil? De tweede optie klinkt meteen waardevoller, toch? Dit komt omdat het directe oplossingen biedt, en wie wil dat nou niet? We zijn allemaal druk en willen snel aan de slag, zonder eerst een hele studie te moeten doen.

Dus, wat is de truc om je online programma vaker te verkopen? Herformuleer je oplossing zodat deze super simpel en gebruiksvriendelijk wordt. Denk aan sjablonen, scripts, recepten, rekenmachines, enzovoort. Maak het zo dat je klanten zich voorstellen dat ze op een grote rode knop drukken en bam – oplossing gevonden!

Maar, let op: dit werkt niet altijd. Als je doelgroep bestaat uit gevorderden die diep in de materie willen duiken, dan is deze aanpak misschien te oppervlakkig voor hen. Zij willen de ins en outs begrijpen. Het is dus belangrijk om je aanpak af te stemmen op het niveau van je publiek.

Dus, heb jij je aanbod al verpakt in ‘instant gratification’ stijl? Zo niet, dan kan ik je daarbij helpen met mijn Ontzorgservice. Ik neem het technische deel voor mijn rekening, zodat jij je kunt focussen op de inhoud. Meer weten? Check de service uit die het leven van ondernemers een stuk makkelijker maakt!

Tot snel!

Creatieve groet,
Onne

Je las een blog van Adviespraktijk OCW
Reageren mag altijd door een email te sturen en delen mag ook.

Wat ook mag, is doorklikken naar de diensten op de website:

De diensten:

  • Ontzorgservice Hét jaartraject waarin ik je concreet adviseer en ontzorg bij het opzetten van je onderneming.
  • Alles-in-één website voor je online cursussen, e-commerce en evenementenbeheer
  • Advies & Coaching Op maat programma aan de slag met jouw positionering, marketingboodschappen, aanbod, teksten en nog veel meer tips, tricks, templates….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek 3 manieren waarop je online programma het verschil maakt in je bedrijf

Ben jij die ambitieuze ondernemer? Ga 45 minuten met mij in gesprek over je plannen om je diensten online te gaan aanbieden.