De service die het leven van ondernemers makkelijker maakt!

door

Onne Kierkels
De service die het leven van ondernemers makkelijker maakt!

Hé, startende ondernemer, in dit artikel wil ik je ervan bewust maken dat het opzetten van je onderneming het snelste en het effectiefste gaat als je concreet werk maakt van het visueel, tekstueel en technisch uitwerken van je idee. Zodat je snel aan de slag kan met mensen helpen die op jouw oplossing zitten te wachten en graag je producten en diensten afnemen. Want dat is wat elke onderneming doet mensen helpen en problemen oplossen.  

De ontdekkingsreis begint

Iedereen kan een eigen onderneming starten. Je gaat naar de Kamer van Koophandel, schrijft je in en je ondernemerschap is een feit. Zo simpel is dat. Om de onderneming ook daadwerkelijk winstgevend te maken is echter een heel ander verhaal. Een ontdekkingstocht die je beter niet alleen kan afleggen.  

Een rocket launch maken

Wie een succesvolle onderneming wil starten doet er daarom goed aan zich te laten helpen, samen ontdekken. Laatst opperde Elon Musk dat we eigenlijk altijd ‘babyshowers’ zouden moeten geven voor een bevriende startende ondernemer. Iedereen uit het netwerk zou dan iets waardevols meenemen en de betreffende startende ondernemer zou een rocket launch (om in de termen van Elon te blijven) ervaren. Wat iemand meeneemt kan iets fysieks zijn, maar ook een advies, een helpende hand of een nieuw belangrijk contact. 

De uitdagingen

Veel uitdagingen die je als ondernemer op je ontdekkingsreis tegenkomt zijn al overwonnen door andere ondernemers. De grootste horde moet je echter zelf nemen. Jij bent in jouw onderneming de grootste uitdaging. Dat begint al bij je ondernemersplan. Een plan dat na de eerste week meestal al in de la verdwijnt, om er vervolgens nooit meer uit te komen. Je inzichten, overtuigingen, interpretaties en ideeën veranderen zodra je concreet met je onderneming naar buiten treed. 

De 3 onderdelen die je nodig hebt

Is het nodig om een ondernemersplan te hebben. Nee. Tenzij jouw ideeën het nodig hebben om een lening bij de bank te moeten aanvragen. Het enige dat je nodig hebt is een idee, hulp en je computer. Met deze drie onderdelen bouw jij in no-time een onderneming op waarmee jij geld verdient om die verbouwing aan je huis uit te voeren, die toffe opleiding te volgen of je kinderen mee op vakantie te nemen. 

  • Het idee heb je! Je onderneming is zo werkelijkheid. 
  • De hulp bied ik je graag! Heel concreet zelfs met het visueel, tekstueel en technisch uitwerken van je idee. Zodat je snel aan de slag kan met mensen helpen die op jouw oplossing zitten te wachten en graag je producten en diensten afnemen. Hoe meer je geeft hoe meer je ontvangt. Dat principe hanteer ik in mijn dienst de Ontzorgservice. Ik ontzorg je! Jij de inhoud, ik de rest. 
  • Via je computer houd je contact met mij, je klanten en met je onderneming. Ik sta een jaar lang naast je en help je met je idee, website, positionering, productisering, online marketing, branding, verdienmodellen en nog veel meer tijdens de ontzorgservice. 

Vind je dit interessant? Klik dan hier op de ontzorgservice en kijk of jij hiermee ook geholpen bent. Stuur een bericht en claim dat plekje in mijn inbox. Ik maak graag een plekje vrij in mijn agenda. En als we een match zijn maken ook wij die rocketlaunch.

Warme groet, 

Onne

PS. Ik zal veel meer voor je zijn dan enkel je webbouwer of technische man 🙂 

Je las een blog van Adviespraktijk OCW
Reageren mag altijd door een email te sturen en delen mag ook.

Wat ook mag, is doorklikken naar de diensten op de website:

De diensten:

  • Ontzorgservice Hét jaartraject waarin ik je concreet adviseer en ontzorg bij het opzetten van je onderneming.
  • Alles-in-één website voor je online cursussen, e-commerce en evenementenbeheer
  • Advies & Coaching Op maat programma aan de slag met jouw positionering, marketingboodschappen, aanbod, teksten en nog veel meer tips, tricks, templates….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek 3 manieren waarop je online programma het verschil maakt in je bedrijf

Ben jij die ambitieuze ondernemer? Ga 45 minuten met mij in gesprek over je plannen om je diensten online te gaan aanbieden.