Dé tips voor als je niet technisch bent en niet weet waar te beginnen met meer mensen bereiken

door

Onne Kierkels
meer mensen bereiken

Als professional kan het opzetten van een online onderneming overweldigend zijn, vooral als je niet zo technisch bent en geen idee hebt waar je moet beginnen. Het goede nieuws is dat je niet de enige bent. Veel succesvolle coaches hebben hetzelfde pad bewandeld en hebben uiteindelijk hun weg gevonden.

Hier zijn enkele tips om je te helpen je online onderneming op te zetten, zelfs als je niet zo technisch bent:

  1. Doe onderzoek

Er zijn talloze bronnen online die je kunnen helpen bij het opzetten van een online onderneming. Deze website is er een van. Neem de tijd om te onderzoeken welke opties het beste bij jou en jouw bedrijf passen. Er zijn platforms zoals WordPress (waar ik mee werk) en Wix (waar ik nooit mee werk) waarmee je eenvoudig een website kunt maken. Er zijn ook online platformen zoals Teachable en Kajabi (waar ik in hun beginjaren mee heb gewerkt) die je kunt overwegen.

  1. Kies een platform

Een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen, is welk platform je gaat gebruiken voor je online onderneming. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar en het kan overweldigend zijn om te kiezen. Overweeg factoren zoals kosten, gebruiksgemak, aanpassingsmogelijkheden en integraties met andere tools die je mogelijk wilt gebruiken. De grote mate van aanpasbaarheid is de reden waarom ik werk met WordPress.

  1. Werk samen met experts

Als je niet zo technisch bent, kan het verstandig zijn om samen te werken met experts om je te helpen bij het opzetten van je online onderneming. Je kunt bijvoorbeeld een webdesigner inhuren om je website te maken, een copywriter om je teksten te schrijven of een marketingstrateeg om je te helpen bij het opzetten van een marketingplan. Je kan je ook eerst verdiepen in de Ontzorgservice. Zorg ervoor dat je samenwerkt met mensen die je vertrouwt en die je kunnen helpen bij het opzetten van een succesvolle online onderneming.

  1. Gebruik eenvoudige tools

Er zijn veel tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het beheren van je online onderneming. Het kan echter overweldigend zijn om te kiezen welke tools je moet gebruiken. Kies eenvoudige tools die je kunt begrijpen en die je helpen bij het automatiseren van taken. Overweeg bijvoorbeeld om een e-mailservice zoals Active Campaign te gebruiken voor je e-mailmarketing en een boekhoudtool zoals Moneybird voor het bijhouden van je financiën.

  1. Vraag om hulp

Als je vastloopt bij het opzetten van je online onderneming, vraag dan om hulp. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de klantenservice van het platform dat je gebruikt of contact opnemen met een expert die je kan helpen bij het oplossen van technische problemen. Via WhatsApp en mail ben ik altijd bereikbaar voor mijn klanten en is het spoed dan bel je even. Onthoud dat je niet alles zelf hoeft te doen en dat het inhuren van hulp je kan helpen om sneller en efficiënter te groeien.

Ja, dat waren heel wat stappen met heel wat informatie en keuzes om te maken. Het opzetten van een online onderneming kan overweldigend zijn, vooral als je niet zo technisch bent. Maar met de juiste strategieën en tools kun je een succesvolle online onderneming opzetten en uiteindelijk je bedrijf laten groeien. Het is belangrijk om te onthouden dat het oké is om niet alles te weten en om hulp te vragen wanneer je vastloopt. Door te blijven leren en jezelf te omringen met de juiste mensen en hulpmiddelen, kun je jouw online onderneming naar het volgende niveau tillen en succes behalen.

Meer mensen bereiken doe je ook met de juiste kernboodschap

Voor iedereen is het ook belangrijk om je te richten op je kernboodschap en wat jou onderscheidt van andere professionals. Zorg ervoor dat je website en andere online kanalen duidelijk en eenvoudig te navigeren zijn en je boodschap effectief overbrengen. Door je te richten op het opbouwen van een sterke online aanwezigheid en het aanbieden van waardevolle diensten of producten, kun je een trouwe klantenkring opbouwen en je online onderneming laten groeien.

Dus, als je niet zo technisch bent en online ondernemen spannend vindt, weet dat je niet alleen bent en dat er veel hulpmiddelen en strategieën zijn om je te helpen bij het opzetten van een succesvolle online onderneming. Blijf leren en groeien, en bovenal, wees trouw aan jezelf en jouw kernboodschap. Veel succes!

Wil je mij wat vragen? Plan een gesprek in via deze link

Groet, Onne

Je las een blog van Adviespraktijk OCW
Reageren mag altijd door een email te sturen en delen mag ook.

Wat ook mag, is doorklikken naar de diensten op de website:

De diensten:

  • Ontzorgservice Hét jaartraject waarin ik je concreet adviseer en ontzorg bij het opzetten van je onderneming.
  • Alles-in-één website voor je online cursussen, e-commerce en evenementenbeheer
  • Advies & Coaching Op maat programma aan de slag met jouw positionering, marketingboodschappen, aanbod, teksten en nog veel meer tips, tricks, templates….

Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek 3 manieren waarop je online programma het verschil maakt in je bedrijf

Ben jij die ambitieuze ondernemer? Ga 45 minuten met mij in gesprek over je plannen om je diensten online te gaan aanbieden.