Wil je een kans grijpen? Creëer wat jij belangrijk vindt! Zeker NU

door

Onne Kierkels

Al sinds 2014 werk ik online. Dat is een bewuste keus. Een keuze die gebaseerd is op wat ik belangrijk vind. Doe JIJ ook NU in deze tijd wat je het belangrijkste vind? Hopelijk maak je keuzes niet vanuit je paniek maar vanuit je waarden. De kansen om een nieuwe realiteit te creëren liggen op straat. En je hoeft er niet eens voor naar buiten om ze op te rapen. 

Online wordt je overspoeld met oplossingen voor problemen. In mijn beleving is het enige echte probleem: Hoe geef ik mijn leven op een waardevolle manier vorm? Hoe maak ik er iets van? Ik zie hele mooie dingen ontstaan. Er komen krachten en samenwerkingen vrij die men eerst voor onmogelijk hield. 

Ook zie ik veel GRATIS dienstverlening, enorme kortingen. En iedereen weet dat dit niet houdbaar zal zijn. Het is niet dé manier om je bedrijf te runnen en daarmee je leven te managen. Ik begrijp het, maar raad het af. 

Graag breng ik mensen in beweging. Ik doe ze een handreiking en ga samen met ze op pad. Dat doe ik al jaren. Maar privé is het niet te verantwoorden om dit gratis of met korting te doen. Eerder niet en nu ook niet. Mijn diensten hebben dezelfde waarde als voorheen. Misschien zelfs nog wel meer. Online mensen verder helpen met je expertise, kennis, inzichten, mindsets is super belangrijk. Online werken is geen luxe, het is geen extraatje. Het is snel, efficiënt, effectief, interessant en in deze tijd noodzaak. 

Online werken is gedaald in de piramide van Maslow en is belangrijker dan ooit om te kunnen blijven voorzien in je levensonderhoud! 

Onne Kierkels

Graag help ik je met denken op korte en lange termijn en ik vorm samen graag een team zodat je geen paniekvoetbal hoeft te spelen. Graag help ik je met een fundament leggen voor de langere termijn zodat je een bedrijf behoudt dat jouw leven ondersteund. Dat het leven van andere ondersteund en waar jij en je klanten blij van worden en blijven.

Mijn hulp kan bestaan uit het creëren, verbeteren of bouwen van een bedrijfswebsite waarop je jouw online diensten en programma kan aanbieden. Ik coach je in deze online jungle. En ik help je concreet verder. Dat heet ontzorgen. Lijkt je dat interessant kijk dan op onlinecursuswebsites.nl en stuur me een bericht. Maar voordat het zover is wil ik je nu al verder helpen door je een goed werkend fundament te geven. 

Wat heb je nodig?

• Een A4 papier

• Een pen

• En je hersenen

Laten we aan de slag gaan en dit gaan uitzoeken. We gaan kijken wat jij belangrijk vindt.

Iedereen heeft in zijn leven aandachtsgebieden. Deze zijn gebaseerd op je waarden, je wensen, je huidige leven en tal van andere factoren. Voor het gemak van deze oefening noem ik de aandachtsgebieden in dit geval categorieën. Welke categorieën de meeste aandacht (zouden moeten) krijgen hangt af van je eigen keuze. Die keuze ga je nu maken

Je hebt de complete vrijheid om de categorieën zelf te bedenken. De vier belangrijkste categorieën bij mij zijn: Relaties – Professioneel – Financieel – Gezondheid. Het kan best zijn dat dit ook jouw categorieën zijn.

Stap 1 Categorieën

Zet je computer even weg en grijp een A4 papier uit je printer en vouw deze twee keer dubbel. Het papier is nu in vier gelijke stukken verdeeld. 

  • Bepaal de 4 belangrijkste categorieën uit je leven.
  • Schrijf elke categorie bovenaan op één van de vier vakken op jouw A4 papier
Wil je een kans grijpen? Creëer wat jij belangrijk vindt! Zeker NU

Stap 2 Schrijven

Nu komt het leuke gedeelte.  Zet al je belemmeringen even in de ijskast. Focus je helemaal op je dromen, wensen, idealen. Visualiseer in stilte jouw leven hoe jouw leven er over 5 jaar uit ziet. Jouw realiteit over 5 jaar. Dit is jouw fundament. Ongeacht de situatie waarin we nu inzitten. Focussen je op een categorie per keer. 

  • Schrijf bij elke categorie hoe jouw leven er over vijf jaar uitziet.
categorien-voorbeeld

Stap 3 Wegleggen

Als je alle kwadranten hebt gevuld leg je vel dan weg. Je bent klaar voor vandaag. 

Stap 4

Pak je vel van gisteren er weer bij en lees rustig de onderdelen die jij hebt opgeschreven.  Laat deze op je inwerken en verduidelijk deze eventueel. Je zal zien dat je bij enkele onderdelen soms al een weg bent ingeslagen en bij anderen niet. Je weet nu wat je te doen staat. Je hebt namelijk de belangrijkste categorieën van je leven beschreven. En je weet hoe je leven en je werk er over vijf jaar uit moet zien om te voldoen aan jouw waarden. 

Het is de bedoeling dat je online bedrijf daarbij gaat helpen. Ik van onlinecursuswebsites help jou graag om het leven te bereiken van je idealen.   

Waarom niet direct starten met het volgen van jouw kwadranten. Elke reden is immers een excuus om iets anders niet te doen.

Ik wens je een hele goede tijd. Veel gezondheid, veiligheid voor jou en je omgeving. 

Warme groet, Onne

Je las een blog van Adviespraktijk OCW
Reageren mag altijd door een email te sturen en delen mag ook.

Wat ook mag, is doorklikken naar de diensten op de website:

De diensten:

  • Ontzorgservice Hét jaartraject waarin ik je concreet adviseer en ontzorg bij het opzetten van je onderneming.
  • Alles-in-één website voor je online cursussen, e-commerce en evenementenbeheer
  • Advies & Coaching Op maat programma aan de slag met jouw positionering, marketingboodschappen, aanbod, teksten en nog veel meer tips, tricks, templates….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek 3 manieren waarop je online programma het verschil maakt in je bedrijf

Ben jij die ambitieuze ondernemer? Ga 45 minuten met mij in gesprek over je plannen om je diensten online te gaan aanbieden.