Wat kost een online cursus (laten) maken?

door

Onne Kierkels
Wat kost een online cursus nu echt

Ik bied een ​Ontzorgservice voor je onderneming met online trainingen. Breid je onderneming online uit voor meer winst en vrije tijd. Speciaal voor de coach, trainer, therapeut (‘kennisondernemer’) die zijn methode in online trainingen wil aanbieden. In dit artikel geef ik je het behind the scenes proces van een professionele online training ontwerper. Wat kost een online cursus nu echt? En wat ga je investeren in vaardigheden, geld, energie en tijd?

Het proces dat ik volg bestaat uit fases.

De eerste fase is een heel belangrijke fase waarin ik nauw samenwerk met mijn klanten. De focus ligt op je bedrijf en hoe maak je een online cursus? We doorlopen de doelgroep, het onderwerp, de online training bouwen in contact met een test panel van je doelgroep, de outline van de online training, de leerdoelen per les, de prijs en de te gebruiken software en tools. Een goede voorbereiding is het halve werk. De klant gaat ondertussen de training helemaal uitschrijven. Op basis van deze teksten worden per les oefeningen bedacht waarmee de student echt zijn gewenste resultaten gaat behalen. Ik adviseer hoe je de studenten het beste betrokken kunt houden. Hiermee bouw je de waarde van de online training enorm op.

De tweede fase wordt er geproduceerd. De methodiek van de ondernemer wordt module voor module opgezet. De pilot mensen worden verzameld en die starten al met de eerste vrijgekomen content. Op basis van een plan wordt de training opgenomen op video en/of audio. De online training teksten worden omgezet en er wordt een E-book van gemaakt. De academie wordt opgezet, ingericht en er worden linken gelegd met je emailmarketingsysteem.

In de derde fase gaan de scherpe randjes er vanaf en we zoomen in op de details. De stijl van de klant wordt meegenomen in de video’s tijdens het editen. Ook worden de social media profielen voorzien van styling. De titels worden bedacht, e-mails worden geschreven, de promovideo wordt gemaakt, de salespagina wordt geschreven en ingericht.

De vierde fase is de promoot fase. Hier vindt de grote lancering plaats. De training is gemaakt met behulp van mensen uit je doelgroep, de pilot mensen. Deze mensen hebben de training compleet doorlopen. Nu is het de beurt aan de rest van de wereld. We kiezen het juiste lanceringsmodel en gaan dit uitvoeren.

De vijfde fase is de fase waarin de hele training in de academie wordt gezet. Alles wordt getest. Soms zijn er nog wat wijzigingen maar meestal heeft de eerste fase voldoende richting gegeven voor zowel mij als voor mijn klant. De online academie, online training en het extra verdienmodel is een feit.

De investering in tijd

Ga je zonder professionele online training ontwerper aan de slag dan ben je het dubbele aantal uren kwijt.

Online training fasesGeschatte tijd om alles compleet te maken
fase 140 uur
fase 280 uur
fase 340 uur
fase 4 30 uur
fase 5 20 uur
Totaal210 uur (4 tot 6 maanden)

De investering in geld

Plan A zelf doen

Online training ontwerpen adhv de 5 fases€ 10.500 (210 uur x €50 geschat uurtarief van een ondernemer; of gebruik je eigen tarief)
Online academie website€ 1000 jaarlijks
(E-mail)marketingplatform en FB Ads€ 500 jaarlijks
Professionele video en audio opnames€ 3000
Optioneel teksten redigeren, virtueel professional? afhankelijk van wensen
Totaal€ 15.000  (4 tot 6 maanden)

Totale investering om een academie met online trainingen te maken € 15.000,- Zie je dat de grootste investering jouw tijd is!

Plan B Ontzorgservice

Online training ontwerpen adhv de 5 fases Mijn tarief € 5.500
Online academie website€ 1000 jaarlijks
(E-mail)marketingsysteem en Eerste FB Ad / Google Ad campagne€ 500 jaarlijks
Video en audio editing€ 3000
Totaal€ 10.000  (3 tot 5 maanden)

Totale investering om een academie met online trainingen te laten maken € 10.000,- <– Dit betekent niet dat € 10.000 de prijs bij mij is 😉 Ik vertel het je graag in een gesprek

Je bespaart dus enorm als je jouw academie met online trainingen laat maken. Niet alleen in geld, maar zeker in tijd. Tijd is je belangrijkste asset, wees er zuinig op.

Ik geloof in online training en help graag mensen hun expertise te delen met de wereld. Hoe meer mensen ik kan helpen met het delen van hun missie hoe meer mensen ik indirect help. Ik ben er van overtuigd dat in de toekomst alle kennis en vaardigheden beschikbaar komen voor iedereen in de wereld. En dat jezelf kunt kiezen op welke manier je deze kennis tot je neemt. Dit kan zijn tekst, audio, video of wat voor manier dan ook. Laten we samen mensen helpen een transformatie te ondergaan door het volgen en uitvoeren van de lessen in een online training. 

Bedankt dat je de tijd en moeite hebt genomen om mijn artikel helemaal te lezen. Ben je zelf een kennisondernemer die al langer onderneemt maar nu ook een online business met online trainingen wilt opbouwen? Dan bied ik jou als dank een GRATIS gesprek aan waarin ik jou minstens 3 strategieën geef voor online trainingen die jouw business kunnen ondersteunen. Plan direct een gesprek in via deze LINK

Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek 3 manieren waarop je online programma het verschil maakt in je bedrijf

Ben jij die ambitieuze ondernemer? Ga 45 minuten met mij in gesprek over je plannen om je diensten online te gaan aanbieden.

 

Share This