Waarom zou je bloggen?

door

Onne Kierkels

Levert dat nou nog wat op?

Ik wist direct waar Herman mijn vraagsteller op doelde: mijn BLOG. En toch kon ik op dat moment geen helder antwoord geven. Nu kan ik dat wel. Veel mensen denken bij deze vraag in termen van geld. De mensen starten bij nummer 1 (Geld). Ze denken dat geld hun naar nummer 2 brengt (onafhankelijker, meer keuze vrijheid en de dingen doen waar je goed in ben). Daarna naar nummer 3 (zelf ontplooiing) en daarna misschien naar nummer 4 (bijdrage aan de wereld).

Voor mij is het veel breder en ik draai het om. Met als startpunt nummer 4. Met de waardevolle informatie in mijn Blog probeer ik een bijdrage te leveren aan het leven van ondernemers. Hier leer ik van, ontplooiing ik mezelf (nummer 3) en mijn ondernemingsaanbod wordt breder en duidelijker. Nu maak ik de stap naar nummer 2. Ik word onafhankelijker, heb meer keuze vrijheid en kan de dingen doen waar ik goed in ben. Dan kom ik bij nummer 1 waar ik geld mee kan verdienen om de levensstijl te creëren die ik ambieer. En voor mij hoort daar automatisch bij delen en terug geven aan de wereld. Zo is mijn cirkel rond.

Starten bij nummer 4 is voor mij de strategie van het bloggen. Deze past goed bij mij als persoon en  binnen mijn missie van helpen en delen. De contacten, reacties, leermomenten en klanten die het mij oplevert geven mij de bevestiging en de energie om verder te gaan op het pad dat ik volg. Vorm geven aan jullie passie en daarmee aan mijzelf.

Doe niet wat iedereen doet. Volg je eigen pad en maak keuzes die bij jouw passen. Heb vertrouwen, vertrouw op je contacten, vertrouw op je klanten en vertrouw op je inzichten. Maak mensen deelgenoot van je succes.

Succes is voor mij als ik me 100% inzet.

Niet alles loopt zoals ik me bedacht had en dat is helemaal goed. Want mijn successen vier ik en van mijn fouten leer ik. Dat is vooruitgang, dat is investeren en dat is succes. Ik ben Herman dankbaar voor het stellen van de vraag: Levert dat nou nog wat op? Het antwoord is volmondig: “JA, en ik kan het iedereen aanraden om deze investering in je klanten, je onderneming en jezelf te doen”.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Laat je reactie hieronder achter door te delen welke richting voor jou van toepassing is. Ben je zelf een kennisondernemer die al langer onderneemt maar nu ook een online business met online trainingen wilt opbouwen dan bied ik jou als dank een GRATIS strategiegesprek aan waarin ik jou vier strategieën geef waarop online trainingen jouw business kunnen ondersteunen. Volg hiervoor deze LINK.

Creatieve groet,

Onne

Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek 3 manieren waarop je online programma het verschil maakt in je bedrijf

Ben jij die ambitieuze ondernemer? Ga 45 minuten met mij in gesprek over je plannen om je diensten online te gaan aanbieden.

 

Share This